facebook

JUMELAGE MET DE BLERIOT-CLUB VAN LE TOUQUET
EN MET DE ANDERE GROTE EUROPESE CLUBS

Op 16 en 17 oktober 1999 werden wij te Le Touquet ontvangen in het kader van een jumelage van de Europese Clubs. Het was een initiatief van de heer Bruno Delquignies.

De Royal Sand Yacht Club heeft op 5 en 6 mei dit initiatief hernomen en de leden van de Bleriot-Club te De Panne geïnviteerd. Er waren ook gasten uit het Verenigd Koninkrijk, Len Warren en Geoff Waterhouse en uit Nederland nl.: Laszlo Westra, voorzitter van de NSF, Ute Vrijburg en Jeanne Zom.

Iedereen was tamelijk op tijd voor de wandeling in het duinenreservaat. Het was een mooie wandeling en velen - ook mensen die reeds meer in de Panne kwamen - waren verwonderd over de pracht van onze duinen.

De wandeling met de clubwagens naar Oostduinkerke was fantastisch. Het weer was prachtig en de wind kwam van de goede kant want het was opkruisen naar Oostduinkerke met een stevige 5 Beaufort. Er waren een twintigtal wagens in gebruik. Dus we waren met een 40-tal op wandeling. De terugweg was gewoon fenomenaal. In een kwartiertje stonden we in volle vaart terug te De Panne.

De sfeer was bijzonder relaxed en dit duidelijk meer dan bij een wedstrijd. Ook het feit dat er andere mensen waren dan anders maakte het bijzonder. Voor de gasten van Le Touquet was het echt een vakantie-club-uitstapje. Op de viering in het gemeentehuis, waarop ook de heer Delquignies (Le Touquet) aanwezig was, werd herhaaldelijk verwezen naar de wortels van de zeilwagensport in de zestiger jaren waar vriendschap en het geloof in de wording van Europa centraal stonden.

Het avondfeest in het clubhuis, verzorgd door traiteur Saint Germain, werd bijzonder geapprecieerd.

Op zondag morgen was er een vrienschappelijke wedstrijd met Birdie-clubwagentjes. Er werd stevig gezeild. Er stond weer een strakke 6 Beaufort. De deelnemers moesten naar de Casino te Bray-Dunes zeilen waar ze door Stef Moors gepointeerd werden en een koffie konden drinken om daarna terug te komen naar De Panne. In een uurtje waren ze rond en dit was sneller dan normaal. Er werd dan ook stevig gekoerst.De sfeer was bijzonder relaxed en dit duidelijk meer dan bij een wedstrijd. Ook het feit dat er andere mensen waren dan anders maakte het bijzonder. Voor de gasten van Le Touquet was het echt een vakantie-club-uitstapje. Op de viering in het gemeentehuis, waarop ook de heer Delquignies (Le Touquet) aanwezig was, werd herhaaldelijk verwezen naar de wortels van de zeilwagensport in de zestiger jaren waar vriendschap en het geloof in de wording van Europa centraal stonden.

Het avondfeest in het clubhuis, verzorgd door traiteur Saint Germain, werd bijzonder geapprecieerd.

Bijna werd het een fotofinish want het team van Bruno Grardel en Denis Blervacques wonnen met een kleine halve meter van het team ‘Mexicain-Bikou’.

Verder klassement : 3 Ute Vrijburg-Jeanne Zom (NL), 4 Yves Lefevre-Vincent Grardel (LT), 5 Bernard Morel-Jean-Paul David (LT) en 6 Arnold Weislo-Willy Vynck (DP)

Om 12 uur was er nog een laatste drink en broodjes. Er werd nog wat nagepraat en langzaam druppelden de gasten huiswaarts. We hopen dat we over een tweetal jaar te gast kunnen zijn in een andere club….

 
 

back